Deelname aan een vakbeurs is rekenen en slim bezig zijn met de beschikbare middelen en menskracht. Deelname is over het algemeen kostbaar en in veel gevallen is een eerlijke ROI lastig te bepalen.

Tijd om zaken eens goed op waarde in te schatten en slagvaardig een volgende vakbeurs aan te gaan vliegen en eerst zaken te gaan kaderen. En denk nu niet dat dit alleen bij hele grote stand van belang is. Neen, feitelijk is de omvang van de stand niet van belang. Het gaat erom of je weet wat er moet gebeuren en wat het gewenste resultaat zou moeten zijn.

Mijn ervaring is dat dit het allerbeste werkt als je binnen de organisatie een team creëert dat invulling geeft aan de totale uitstraling. Zo’n team heeft een leider nodig (iemand die de regie neemt) en daar gaat het vaak mis. De medewerkers binnen de organisatie hebben veelal hun handen vol aan de dagelijkse taken en deze beursvoorbereiding lijkt wel een leuke ontsnapping en aangename afwisseling maar is dit zeker niet. Met regelmaat gaat het hier dan ook mis. Afspraken worden niet nagekomen, last-minute moeten zaken in orde worden gemaakt hetgeen altijd meer tijd en geld kost, de dagelijkse werkzaamheden komen in het gedrang, sluitingsdata voor toeleveranciers en bestellingen bij de beurs zijn al geweest en soms tegen forse meerprijs extra te bestellen (maar veelal is dit niet mogelijk) en contacten met de standbouwer gaan over verschillende schijven, hetgeen ruis veroorzaakt.

Maar er is veel meer om over na te gaan denken om het onderscheidt te gaan maken tussen een goede beursdeelname en een uitstekende beursdeelname. Een deelname waar relaties over praten.

Inventariseren is een eerste stap die ik graag zet met bedrijven die echt het verschil willen gaan maken. In mijn bagage neem ik veel mee. Ik kan niet alles zelf dus heb binnen mijn netwerk verschillende partijen die mee kunnen helpen. Of dit allemaal tegelijk moet? Zeker niet, het is een aanbod met vele kansen. Ik ben bij voorkeur altijd wel ter plaatse voorafgaand aan de beurs. Hands-on, om te zorgen dat alles gaat werken. En als het even kan pak ik graag de rol van standmanager gedurende de vakbeurs zelf. Ook daar is zoveel winst te behalen om succesvol te werken!

Bagage? Meer dan voldoende hoewel ik ook elke dag nog leer. Ik ken de meeste beursterreinen in de wereld zoals Düsseldorf, München, Moskou, Dubai, Birmingham. London, Parijs, Glasgow, Sjanghai, Las Vegas, Stuttgart, Barcelona en Rimini.

Aan tafel zitten levert de mooiste gesprekken op. Ik deel graag mijn kennis en ervaring en bespreek met plezier de mogelijkheden. Altijd op interim- of projectbasis met volledige inzet. Omdat ik het superleuk vind om bedrijven écht te begeleiden op weg naar een succesvolle vakbeursdeelname.

In 2023 en 2024 heb ik in ieder geval belangstelling voor onderstaande vakbeurzen:

  • GULFOOD MANUFACTURING, DUBAI. 
  • INTERPACK, DUSSELDORF
  • FOODEX, BIRMINGHAM
  • IBA, MUNCHEN. 
  • IFAT, MUNCHEN
  • SLAS Barcelona
  • Anuga Food Tech, Keulen
  • ESTRO Glasgow

Bel voor een afspraak 06 21813603 of mail